Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Bistrița-Năsăud. Este vizată o rețea de contrabandă România-Spania

0 60

Polițiștii de frontieră desfășoară o anchetă de amploare care vizează o rețea de contrabandă cu țigări. În acest moment au loc 89 de percheziții în Spania și România.

Au loc percheziții în județele Constanța, Dolj, Bistrița Năsăud, Arad, Timișoara, dar și București. Grupul infracțional era format din cetățeni români, ajutați de cetățeni bulgari și de alți cetățeni români rezidenți în Spania.

Aceștia procurau țigări de contrabandă de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetățeni români ori străini  si le transportau pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau și le comercializau pe piața neagră. 

În perioada monitorizării activităţii infracţionale, poliţiştii de frontieră au confiscat peste 414.000 pachete cu  ţigări provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ un milion de euro.

Concomitent cu desfășurarea activităților de urmărire penală de către polițiștii români, autoritățile spaniole efectuează 51 de percheziții pe teritoriul Spaniei, la persoane implicate în contrabanda cu țigări, cetățeni români bulgari și spanioli.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More