Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Percheziții în Bistrița-Năsăud. Persoane arestate preventiv într-un dosar penal privind tăierea ilegală de arbori

0 91

Două persoane au fost arestate preventiv, iar o a treia este cercetată sub control judiciar, după o acțiune a ofiţerilor de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud, împreună cu lucrători de poliţie ai Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

In ziua de 20 aprilie a.c, aceștia, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Bistriţa-Năsăud, au efectuat 6 (şase) percheziţii domiciliare la locaţii situate pe raza judeţului.

Dintre acestea, două percheziţii au fost efectuate direct de către ofițeri ai DGA – S.J.A. Bistrița Năsăud, respectiv una la sediul unui ocol silvic şi una la locuinţa lui B.D.L., angajat al acestui ocol. Cu ocazia perchezitiilor, au fost identificate şi ridicate două motofierăstraie, precum şi înscrisuri relevante pentru constituirea probatoriului în cauză.

Percheziţiile au fost dispuse de către procurorul de caz în vederea strângerii de probe în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu privire la comiterea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, furt de arbori şi tăierea fără drept de arbori din vegetaţia forestieră.

În fapt, în perioada 2016-2017, B.D.L., în calitate de pădurar în cadrul unui ocol silvic, în schimbul unor sume de bani şi a unor bunuri, a permis în repetate rânduri unui număr de 7 persoane să taie ilegal arbori din cantonul pe care îl avea în pază şi gestiune. În cauză a fost stabilit un prejudiciu în cuantum de 380.000 lei.

Inițial, B.D.L. și încă două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, instanța dispunând ca acesta, împreună cu o altă persoană, să fie cercetați în stare de arest preventiv, iar cel de-al treia suspect, sub control judiciar, se precizează în comunicatul de presă al DGA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More