Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Bistrița și Sălaj în cazuri de evaziune fiscală și spălare de bani

0 43

diicot bcco perchezitii

Mascații au descins în această dimineață la domiciliile a 20 de persoane de pe raza judeţelor Mureş, Bistriţa Năsăud, Bihor şi Sălaj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale specializată în infracţiuni evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acțiune au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş, Suceava, Cluj-Napoca şi Oradea şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, membrii grupării organizate, în perioada 2012 şi până în prezent, prin intermediul a trei societăţi comerciale de pe raza judeţului Mureş, controlate de mai mulţi cetăţeni sirieni, au aprovizionat mai multe firme cu marfă achiziționată din spațiul intracomunitar, în valoare de peste 6,8 milioane lei, prin interpunerea altor societăți comerciale din jud. Bistrița Năsăud.

Aceste societăți comerciale funcționau, în principal, pentru realizarea scopului ilicit, de fraudare a bugetului de stat, respectiv pentru înregistrarea achizițiilor din spațiul intracomunitar, solicitate de cetățenii sirieni și prin emiterea de facturi către firmele deținute de aceștia, care fiind înregistrate în evidența contabilă a beneficiarilor reali, permiteau deducerea TVA-lui aferent acestor achiziții (aprox. suma de 1,6 milioane lei stabilită până la această dată).

Ulterior, societățile interpuse nu plăteau TVA-ul aferent vânzărilor fictive către societățile cetățenilor sirieni, ajungând să acumuleze datorii semnificative către bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse în stare de insolvență de către administratorii de fapt.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au fost audiate 15 persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More