Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj, Bistrița și Maramureș la persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice

0 38

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase efectuează în această dimineață 50 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în 22 de județe din țară, într-un dosar penal de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Activitățile se desfășoară sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R. și Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Polițiștii specializați în arme explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase — I.G.P.R. și Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, efectuează 50 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

În fapt, începând cu luna iunie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Timișoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate și destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităților.

Polițiștii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții.

Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I. și al D.I.P.I..

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More