Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj și Bistrița. Vizate firme și persoane suspecte de spălare de bani

0 474

Polițiștii au efectuat în această dimineață 12 percheziții pe raza județelor Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 1.500.000 de euro, prin spălare de bani.

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează 12 percheziții la sediul mai multor societăți comerciale, respectiv la domiciliile reprezentanților legali ai acestor societăți din județele Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, prin crearea unor multiple circuite fictive cu sume de bani, provenind aparent din operaţiuni cu caracter transnațional şi investiţii de echipamente şi mijloace fixe, cu intenția de a le transfera în contul unor societăţi controlate, din afara ţării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Arad, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Prahova.

La finalizarea perchezițiilor, zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, în vederea audierii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More