Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj. Sunt vizate persoane bănuite de comerț cu produse contrafăcute

0 41

Peste 5.000 de produse contrafăcute, respectiv ceasuri, brățări, inele și pandantive, cu o valoare de piață estimată la peste 350.000 de euro, au fost ridicate de către polițiștii din Cluj, în urma a cinci percheziții efectuate ieri, la persoane bănuite de comerț on-line cu produse contrafăcute.

La data de 15 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au efectuat cinci percheziții în municipiile Cluj-Napoca și Pitești.

Perchezițiile au vizat locuințele unor persoane bănuite de contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice, precum şi sediile firmelor pe care cei în cauză le administrează.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproape 4.000 de ceasuri și seturi de brățări, cercei, inele, pandantive și lănțișoare, de diferite mărci.

De asemenea, au fost ridicate aproximativ 500 de huse de telefon și 240 de seturi de lentile de contact, precum și peste 400 de genți de damă, portmonee, încărcătoare de telefon și alte bunuri.

Au fost ridicate și unități centrale, laptop-uri, hard disk-uri, memorie externă, documente contabile și alte înscrisuri.

Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 27 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi înființat site-uri web prin care ar fi promovat şi comercializat produse având însemnele unor mărci înregistrate, similare originalului ca finisaj, inscripții, design, fără a avea acordul proprietarilor de drepturi.

Activitatea acestuia ar fi fost susținută și pe raza municipiului Pitești, în urma percheziției efectuate la domiciliul unui bărbat, fiind ridicate, de asemenea, bunuri dintre cele menționate.

În urma administrării probatoriului, bărbatul de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

La acţiuni au participat specialişti criminalişti, precum şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More