Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții DIICOT la Cluj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane de euro

0 59

Procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime au efectuat miercuri 46 de percheziții la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale din Constanța, București, Bacău, Cluj, Oradea și alte localități, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii acestei grupări au înregistrat în contabilitatea unei societăți autorizate ca antrepozit fiscal operațiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise în acest sens de societăți de tip fantomă (nu funcționau la sediul social, nu aveau angajați și ai căror asociați și administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracțional organizat), cu scopul de a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 euro.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, Bacău, Ploiești, Cluj și Oradea, cu suportul informativ asigurat de DIPI.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More