Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții DIICOT la contrabandiștii de țigări din Ucraina – VIDEO

0 67

perchezitii diicot tigari contrabanda

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial (B.T.) Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, al Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției Operațiuni Speciale, au declanșat astăzi acțiunea de anihilare a unui grup infracțional organizat specializat în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 27 august 2014, sub coordonarea directă a procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, au fost efectuate 36 de percheziții în județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, la domiciliile unor membri ai grupării infracționale situate în județele Satu Mare, Maramureș și Bihor.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul: IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, IPJ Bihor, specialiști criminaliști din cadrul IPJ Satu Mare, Gruparea Mobilă Cluj, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare – Detașamentul Mobil.

În urma perchezițiilor au fost ridicate: 234 litri de alcool; 107.080 fire de tigări; 25 kg tutun vrac; o pușcă cu aer comprimat; 26 de telefoane mobile, 24 de cartele telefonice; două laptopuri, două tablete, un hard disk; 5391 de lei și 500 de forinți.

Din probele administrate în dosar rezultă că membrii grupării aveau cel puțin patru furnizori de țigări de contrabandă, produsele fiind trecute ilegal peste frontiera de stat a României, în zona râului Tisa. Odată preluate țigările erau depozitate temporar la membri ai grupării special desemnați să se ocupe de această activitate, fiind apoi vândute și revândute în mai multe județe ale țării de către alți membri ai grupului.

Pentru a eluda controalele, autoturismele în care erau transportate țigările erau predate succesiv între membrii grupării, până când produsele de contrabandă ajungeau în siguranță, la locurile de depozitare.

De asemenea, transportatorii evitau filtrele Poliției Rutiere, fie prin abandonarea autoturismelor, fie prin neoprirea la semnalele regulamentare ale echipajelor.

Un exemplu în acest sens este modul de acțiune al unuia dintre liderii grupării care în data de 5 iulie 2014, când transporta țigări de contrabandă cu un Audi A6, la intrarea în municipiul Marghita, județul Bihor, nu a oprit la semnalele echipajului Poliției Rutiere. Suspectul a trecut de două dintre barajele polițiștilor, neoprind deși aceștia au folosit armamentul din dotare.

După perchezițiile derulate, 30 de persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor, pentru a fi audiate în vederea luării măsurilor legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More