Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții DIICOT în Maramureș la contrabandiștii cu țigări

0 45

descinderi_perchezitii-diicot

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) — Biroul Teritorial Maramureș, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, BCCO Cluj și SCCO Maramureș, au acționat în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, constituit pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile (țigări) și format din 40 suspecți, cetățeni ucraineni și români.

”În fapt, se reține că, în perioada 2013 — 2014, membrii acestui grup infracțional au introdus pe teritoriul României, pe raza a 6 județe, țigări de diferite mărci, provenind din Ucraina, distribuite ulterior ‘pe piața neagră’ în sistem en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale și fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau TVA. Pe parcursul cercetărilor au fost capturate peste 600.000 pachete țigări”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurorii DIICOT au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza celor 6 județe, din probele administrate rezultând că membrii grupului infracțional au introdus în țară și au comercializat țigări de contrabanda, producând un prejudiciu de 3 milioane lei bugetului consolidat al statului.

La sediul biroului teritorial Maramureș au fost conduse un număr de 40 persoane, în vederea audierii.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More