Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziţii DNA ce vizează contracte privind achiziţionarea softurilor pentru alegeri

0 40

Procurorii DNA au făcut în această dimineață percheziţii la locuinţa preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi la sediul instituţiei, într-un dosar în care sunt investigate infracţiuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că percheziţiile au legătură cu alegerile din ultimele cicluri electorale, fiind vizat, în principal, scrutinul din anul 2009. În anul 2009, Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al României.

„În cursul dimineţii de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 4 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, din care o locaţie se află în incinta unei instituţii publice, restul la domiciliile unor persoane fizice”, transmite DNA.

Faptele vizate în cauză ar fi fost comise în perioada 2008 -2015.

Soţul Anei Maria Pătru ar fi încercat să fugă cu probe

Soţul Anei Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, ar fi încercat să fugă cu probe în timpul percheziţiilor făcute la domiciliul acestuia din Râmnicu Vâlcea, fiind oprit de poliţişti, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate este vorba despre documente privind societatea pe care acesta a deţinut-o, în prezent radiată, actele fiind relevante pentru anchetă. Surse judiciare susţin că prin intermediul firmei respective, Ana Maria Pătru ar fi primit sume de bani.

Ana Maria Pătru, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), vizată de un dosar al DNA privind suspiciuni de trafic de influenţă şi spălare de bani, conduce instituţia din anul 2012, anterior fiind vicepreşedinte. În 2009 a fost fotografiată alături de Traian Băsescu şi de liderii PDL .

Ana Maria Pătru deţine funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente din mai 2012, fiind votată în Parlament la propunerea PDL. Anterior, între 2007 şi 2012 a fost vicepreşedinte AEP, fiind susţinută de Administraţia Prezidenţială. Între 2005 şi 2007 a fost director coordonator al filialei sud-vest Oltenia a AEP.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More