Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PERCHEZIŢII DNA LA CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ. Sunt anchetate fapte de CORUPȚIE

1 65

consiliul_judetean_cluj

Procurorii DNA au descins în această dimineață la sediul Consiliului Județean Cluj, de unde au ridicat mai multe documente oficiale.

În ancheta procurorilor anticorupție este vizat și  președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii au ridicat de la sediul instituției mai multe documente oficiale, pentru a verifica unele acuzații de corupție cu privire la mai multe contracte cu statul acordate preferențial.

Potrivit surselor citate, Horea Uioreanu ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, anumite societăți comerciale din Cluj erau favorizate de către Consiliul Județean Cluj și de Horea Uioreanu.

Sursele citate au precizat că se fac percheziții și la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de Construcții și la alte persoane fizice.

Conform unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

În cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii.

În urma descinderilor din această dimineață, procurorii au sigilat trei birouri din clădirea Consiliului Județean Cluj, inclusiv biroul președintelui Horea Uioreanu.

Oamenii legii verifică mai multe proceduri de atribuire ale unor lucrări publice la Aeroportul Internațional Cluj.

ACTUALIZARE 1

”Nu se întâmplă nimic. Dau niște hârtii. Doar niște verificări de rutină”, a spus Horea Uioreanu într-o primă reacție referitoare la evenimentele din această dimineață.

Patru procurori au fost dimineață acasă la Horea Uioreanu, de unde au ridicat niște documente și au verificat și laptopul președintelui CJ Cluj. Procurorii au plecat apoi de la domiciliul lui Uioreanu, împreună cu acesta, spre sediul Consiliului Județean.

Anchetatorii aveau la ei mai multe cutii şi genţi, cel mai probabil conţinând documente ridicate de la locuinţa preşedintelui CJ Cluj.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, un consilier județean este și el vizat de ancheta DNA. Este vorba despre Ioan Petran, președintele PNL Cluj-Napoca.

ACTUALIZARE 2

Percheziţiile de la Aeroportul din Cluj sunt făcute în acelaşi dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean.

În anchetă ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj. Anchetatorii au ridicat documente de la Aeroportul din Cluj.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Ioan Bene a spus că nu este vizat în anchetă şi că nu ştie nimic despre percheziţii şi despre cercetarea în acest dosar.

În acelaşi dosar ar fi vizat şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.

Procurorii fac percheziţii atât la locuinţa lui Petran, cât şi la biroul acestuia de la Facultatea de Construcţii.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More