Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții DNA la Primăria Baia Mare. Reacția primarului Cherecheș: ”Domnule, dacă așa se dorește, omorâm tot”

0 52

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, comise în perioada 2014-2015.

În cursul zilei de 01 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 12 locaţii situate pe raza municipiului Baia Mare, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, spune că au fost ridicate documente ”care au legătură cu clubul de handbal fete si băieţi, HCM Minaur Baia Mare şi HCM Baia Mare”, el susţinând că ia în considerare suspendarea finanţărilor echipelor sportive şi retragerea lor din competiţii.

”A fost o ridicare de documente care au legătură cu clubul de handbal fete si băieţi, adică HCM Minaur Baia Mare şi HCM Baia Mare. Este o solicitare a DNA, vom face o conferinţă de presă pentru a anunţa că, până la rezolvarea suspiciunilor şi până la elaborarea de către Guvern şi Parlament a unor prevederi legale, care să ne încadreze clar modul în care susţinem sportul, noi, municipiul Baia Mare ne vom retrage din susţinerea sportului, culturii etc. Înţeleg că ţara asta se doreşte una a fi de oameni bolnavi, nu de oameni sănătoşi. Se va ajunge să retragem echipele din Liga Naţională, Liga Campionilor, la rugby la fel, dacă asta se doreşte, pentru că dacă suspendăm finanţările de la primărie, acolo se va ajunge”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş, joi, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că ”au fost ridicate documente de la sediul clubului HCM şi au fost doi ofiţeri care au solicitat şi de la serviciile de specialitate ale primăriei documente transmise către club”.

”De multă vreme aşteptam acest lucru, Baia Mare a deranajat, un oraş cu 130.000 de locuitori are campioană la handbal masculin, la rugby, echipă promovată la fotbal, este capitala sportului românesc, după mine”, a spus Cherecheş.

Întrebat dacă crede că percheziţiile au loc în urma unui denunţ, Cherecheş a răspuns: ”Ştiu foarte bine că sunt beţe în roate. Poate a contat şi faptul că am avut curajul să ne înscriem la competiţia pentru Capitala culturală europeană şi am luat întreaga echipă de campanie a preşedintelui Iohannis să ne facă promovarea în acest proiect. Şi asta a deranjat. Mâine vor veni să ne întrebe şi de asta”.

În ceea de priveşte percheziţiile, edilul din Baia Mare a mai spus că ”sunt şi persoane cărora li s-au adus acuzaţii”.

”Au fost şi anumite percheziţii la unele sedii, nu doar la Primărie şi club, au fost unele persoane cărora li s-au adus acuzaţii. Mâine (vineri – n.r.) sau când va considera procurorul vreau să avem o discuţie, pentru că doar din interceptări ar vedea clar care este poziţia mea ca primar al oraşului, câtă presiune am pus pe cluburi să respecte legea. Poate sunt vizat, nu ştiu, dar pot spune că ar trebui să-mi recuperez nişte bani duşi de acasă la club, ba când un sportiv trebuia să se opereze, ba ca să-şi plătească gazul”, a conchis primarul Cherecheş.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureş.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More