Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții domiciliare, cartușe și arme ridicate. Un bărbat reținut

1 293

În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor au fost ridicate cartușe, arme, iar un bărbat, de 43 de ani, a fost reținut.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au acţionat în perioada 8-9 august a.c. pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimurile armelor şi muniţiilor, vamal şi cinegetic, pe raza întregului județ, anunță IPJ Bistrița-Năsăud..

În perioada menţionată au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, în localităţile Dorolea şi Dumitra, ocazie cu care au fost ridicate 7 cartuşe cu glonţ şi 5 cartuşe pentru arme de vânătoare cu ţevi lise, toate deţinute ilegal. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă utilitară pentru pază, cu glonţ, deţinută legal de un pădurar, de 43 de ani, din Dorolea, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosită la acţiuni de braconaj cinegetic.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat o puşcă cu aer comprimat din categoria armelor neletale, supuse autorizării, care ar fi fost introdusă ilegal în ţară de către un cetăţean italian, în vârstă de 63 de ani şi deţinută ilegal, la domiciliu.

La data de 9 august a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbatul de 43 de ani, care va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Dsg spune

    Se pregateau de piata victoriei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More