Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Bistrița-Năsăud. 3 kilograme de canabis aduse prin servicii de curierat

0 522

Un tânăr de 26 de ani și o tânără de 18 ani au fost subiecții unor percheziții domiciliare în cadrul unui dosar de consum și comerț ilicit de droguri.

Conform Agerpres.ro, la data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, la locuinţele unui bărbat de 26 de ani şi unei tinere de 18 ani, bănuiţi de trafic şi consum ilicit de droguri şi introducere în ţară de droguri de risc.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiţi ar fi desfăşurat activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa.  Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august a.c., ar fi achiziţionat din afara ţării aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat.

Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara ţării, disimulaţi într-un colet poştal, pentru achiziţionarea unei noi cantităţi. Coletul a fost ridicat de poliţişti pe raza judeţului Hunedoara.cÎn urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de haşiş şi 400 de euro.

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru cercetări. În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a emis împotriva bărbatului de 26 de ani ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri şi introducere în ţară de droguri de risc. De asemenea, faţă de tânăra de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More