Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziţii în Bistriţa. Prejudiciul se ridică la peste 1 milion de euro

0 41

diicot bcco perchezitii

Procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Cluj, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sibiu, Vâlcea și Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au efectuat 19 percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Satu Mare, Sibiu, Vâlcea și Bistrița Năsăud în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 34 de persoane, structurată pe două paliere, specializată în infracțiuni de înșelăciune, spălarea banilor, fals în înscrisuri oficiale și sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2011, membrii grupării, cetățeni români, italieni și bulgari au constituit un grup infracțional având ca obiectiv introducerea în țară a unor autoturisme de lux din următoarele categorii: AUDI Q5, AUDI Q7, BMW X5, BMW X6, RANGE ROVER SPORT, PORSCHE CAYENNE, FORD MONDEO, INFINITI 451H, MERCEDES, LAND ROVER EVOQUE și BMW 320.

Astfel, o parte din membrii grupării aveau rolul de a introduce pe teritoriul României, în baza unor documente falsificate și cu seriile de caroserie modificate, autovehicule din Italia, care figurau în bazele de date ale autorităților italiene ca fiind sustrase, acestea fiind ulterior comercializate de către liderul grupării.

Referitor la cel de al doilea palier, există suspiciuni că membrii grupării aveau rolul de a introduce pe teritoriul României autovehiculele care făceau obiectul unor contracte de închiriere în Italia și care ulterior erau comercializate, de asemenea, de către liderul grupului, prin intermediul mai multor complici.

Ulterior comercializării lor în România către cumpărători de bună credință, titularii contractelor de închiriere înscenau furtul acestora.

Există suspiciuni că membrii grupării falsificau contractele de vânzare — cumpărare și facturile fiscale care atestau nereal transferul de proprietate din patrimoniul societăților care închiriau autoturismele în patrimoniul membrilor grupului infracțional organizat.

Autovehiculele astfel introduse erau preluate de către liderul grupului, care, prin intermediul unor colaboratori ce dețineau funcții de execuție, obținea omologarea autovehiculelor de la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Au fost identificate 31 de autoturisme de lux care au fost comercializate la un preț total de 1.000.000 de euro, însă valoarea lor de piață reprezintă dublul acestei sume.

La sediul DIICOT — ST Pitești urmează să fie audiate 24 persoane urmând a fi dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații, de către Direcția Operațiuni Speciale și Direcția Generală Anticorupție.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Menționăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanția legală și constituțională a prezumției de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More