Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Bistrița. Traficanți de droguri reținuți de DIICOT – FOTO

0 993

O grupare de traficanți de droguri din Bistrița a fost destructurată de către DIICOT. Mai mulți inculpați vor ajunge după gratii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au dispus, la data de 07.06.2018, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a mai multor persoane implicate în trafic de droguri.

Este vorba despre inculpaţii CĂLUGĂR VASILE FLORIN, GRIGORE LIVIU SAUL, FRIŞAN COSMIN IOAN, SCURTU SEBASTIAN ADRIAN, POP NICOLAE IONUŢ, IONAŞCU ANDREI, PANTEA CIPRIAN CLAUDIU FLORIN, CĂLINI MARIUS MIHAI, BĂLĂNCAN DORIN-FLAVIU, MĂIEREAN HORAŢIU, SENI PAUL MACEDON şi MITITEAN MANUEL-ILIUŢĂ.

Aceștia sunt bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2016 inculpatul Călugăr Vasile-Florin, zis „Taxi” împreună cu inculpaţii Grigore Liviu-Saul şi Frişan Cosmin-Ioan au constituit un grup infracţional organizat în scopul de a comercializa pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud cannabis şi substanţe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat şi alte persoane, activitatea extinzându-se pe raza mai multor localităţi de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.” se stipulează în comunicatul DIICOT.

Au fost efectuate 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj, la data de 07.06.2018, ocazie cu care au fost găsite însemnate cantităţi de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv, inclusiv 3 culturi de canabis (indoor şi outdoor), sume de bani însemnate şi alte materiale aferente – grindere, cântare, foiţe, ambalaje.

„Inculpaţii Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul, Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.” au declarat reprezentanții DIICOT.

Totuși inculpații au prezumția de nevinovăție.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.” au încheiat reprezentanții DIICOT.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More