Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj și alte două județe. 14 persoane ridicate pentru spălare de bani și evaziune fiscală – VIDEO

0 392

18 percheziții au fost efectuate în această dimineață pe raza județelor Cluj, Mureș și Ilfov. Țintele principale au fost infracțiunile de spălare de bani și evaziune fiscală.

Reprezentanții IGPR au transmis un comunicat de presă că în această dimineață au fost efectuate 18 percheziții pe raza a trei județe printre care și Cluj. Conform informațiilor primite, în perioada 2011 –2016, reprezentanţii unor firme din Mureş, având ca obiect de activitate alimentaţie publică, prestări servicii şi construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.200.000 de lei.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul civil prin achiziţionarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcţii noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziţii. În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de 20.620 de euro, 1.600 de lire sterline, 6.000 de dolari, 101.650 de lei, precum şi acte contabile.

La acțiunea desfășurată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au participat și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. De asemenea, au fost puse în executare 14 mandate de aducere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More