Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj și alte județe. Au fraudat persoane din mai multe țări prin anunțuri online

0 902

Procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional specializat în fraudă informatică, peste 20 de persoane, membri ai grupului, fiind suspectate că, folosindu-se de anunţuri de vânzări sau piratând conturile unor comercianţi online, au înşelat 200 de cumpărători din mai multe ţări. Valoarea prejudiciului a fost estimată de către anchetatori la 450.000 de euro.

În dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti anchetatorii au făcut, miercuri, şase percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Vâlcea şi Ilfov. 

Ancheta vizează 28 de persoane suspectate de infracţiuni de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor. 

„În fapt, s-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ on-line, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat. În urma activităţii infracţionale, au fost prejudiciate peste 200 de persoane vătămate, din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la suma de aproximativ 450.000 de euro”, informează un comunicat dat publicităţii de DIICOT. 

Pe numele celor 28 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost emise mandate de aducere, pentru a fi audiate la DIICOT Piteşti.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More