Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj și Bistrița-Năsăud. 500 de bunuri arheologice ridicate de polițiști

0 46

someseanul-perchezitii bunuri arheologice (1)

Aproximativ 500 de unelte și arme antice din fier, monede, vase ceramice și din aur, brățări, inele cu valoare arheologică, a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost ridicate de polițiștii din Cluj, în urma a șase percheziții efectuate ieri, în județele Bistrița – Năsăud și Cluj.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au efectuat ieri, 30 iunie, șase percheziții în județele Bistrița — Năsăud și Cluj.

Activitățile au vizat persoane bănuite de infracțiuni în dauna patrimoniului cultural național și infracțiuni în legătură cu serviciul.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 500 de bunuri arheologice, respectiv monede, unelte și arme antice din fier și bronz, vase ceramice, inele, brățări care ar proveni din detecții neautorizate în zone cu patrimoniu arheologic, precum și patru detectoare de metale, deținute fără respectarea prevederilor legale.

Totodată, polițiștii au ridicat un vas din aur de aproximativ 320 de grame și unelte, datate din epoca bronzului, bunuri arheologice susceptibile de clasare în categoria juridică Tezaur a patrimoniului național, evaluate la aproximativ 150.000 de lei, care ar fi fost detectate în zone cu patrimoniu arheologic de pe raza județului Bistrița — Năsăud.

Față de două persoane, din Bistrița-Năsăud, polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, accesul cu detectoare de metale și utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fără autorizare prealabilă, abuz în serviciu și tăinuire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More