Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Cluj și Maramureș la falsificatori de pașapoarte

0 64

perchezitii-mascati-diicot-dna

Procurorii Parchetului General au descins în 20 de locaţii din Maramureş, Cluj, Galați şi Satu Mare. Anchetatorii au descoperit o rețea ai căror membri se ocupau de falsificarea de pașapoarte, iar beneficiari ar fi fost mai mulți cetățeni moldoveni.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În cursul zilei de astăzi, 13 martie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, desfăşoară percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate pe raza judeţului Maramureş.

Din probele administrate în cauză rezultă că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost sau intermediau obţinerea unor astfel de înscrisuri.”, se arată într-un comunicat de presă al PÎCCJ.

În baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA), în cooperare cu Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei ‘Vlad Țepeș’, beneficiind de sprijinul unor specialiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Maramureș și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației au desfășurat, în județele Maramureș, Satu Mare, Cluj și Galați, 20 de percheziții domiciliare și ale unor autoturisme. De asemenea, au fost puse în executare un număr de 20 mandate de aducere pentru persoanele suspecte.

În cele două dosare penale instrumentate sunt efectuate cercetări pentru probarea activității infracționale a două grupuri infracționale independente (formate din 13, respectiv 5 suspecți), ai căror membri acționau conectat, la nivel județean și transfrontalier, în scopul falsificării unor seturi de documente de identitate, la solicitarea unor persoane, contra unor sume de bani.

Cercetările vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unor grupuri infracționale organizate în scopul comiterii unor infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și altele, pe teritoriul României și al Republicii Moldova.

În vederea definitivării probatoriului în cele 2 dosare penale, procurorul a dispus utilizarea a 3 investigatori sub acoperire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More