Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Maramureș: Obligau fete să se prostitueze în Elveția. Una dintre victime a fost ucisă

0 1.381

Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești efectuează miercuri, 16 ianuarie, un număr de unsprezece percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș și Maramureș, la locuințele a nouă suspecți (majoritatea din Câmpulung, jud. Argeș), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism, simultan fiind efectuate 2 percheziții domiciliare de către autoritățile judiciare din Cantonul Vaud, Elveția.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecții au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda loverboy, zece tinere cu o situație materială precară, pe care le-au transportat în orașul Lausanne, Elveția, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal chiar și în condiții de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienților.

Majoritatea suspecților deveneau agresivi atunci când erau nemulțumiți de sumele de bani câștigate de către persoanele vătămate, pe care și le însușeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client.

Printre persoanele exploatate se află și o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecți de la un suspect, care o recrutase prin metoda loverboy.

La data de 30.11.2016, una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuțit, cadavrul acesteia fiind transportat și abandonat într-o pădure din apropierea orașului francez Becanson, situat la granița cu Elveția.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că, din activitatea infracțională, membrii grupului au obținut peste 2 milioane de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More