Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Maramureș și alte județe: Rețea de trafic de migranți destructurată – VIDEO

0 318

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Europol și Eurojust, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de migranți pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – România – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia. Nouă persoane au fost reținute, iar față de una a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat ieri 18 percheziții domiciliare în județele Maramureș, Arad, Timiș și Bihor, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de migranți.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi acționat pentru transportul migranților pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – România – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia.

Cei în cauză ar fi recrutat, adăpostit, transferat și transportat ilegal migranți solicitanți de azil sau aflați ilegal pe teritoriul României spre frontiera româno-maghiară, iar ulterior i-ar fi transportat spre țările de destinație, și anume Austria, Germania sau Italia.

Trecerea frauduloasă a frontierei de stat s-ar fi realizat fie pe zona verde, migranții fiind ghidați în teren și apoi așteptați pe teritoriul maghiar de autoturisme destinate transportului, fie prin punctele de trecere ale frontierei de stat, migranții fiind ascunși în mijloace de transport marfă de mare capacitate.

Astfel, în cadrul activităților procedurale, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul polițiștilor de frontieră și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, au documentat 6 transporturi ilegale de migranți. De exemplu, la data de 21 aprilie 2017, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, a fost depistat un autocamion în care se aflau 111 migranți.

Nouă persoane au fost reținute, iar față de una a fost dispusă măsura controlului judiciar, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

În  Austria, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare, cu sprijinul unei echipe mobile a Europol, fiind reținut și ulterior arestat unul dintre liderii grupării infracționale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More