Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Ruscova și Poienile de sub Munte

0 229

Două percheziții domiciliare au fost efectuate pe raza localităților Poienile de sub Munte și Leordina.

Cei de la IPJ Maramureș transmit faptul că poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au pus ieri în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Vişeu de Sus şi au efectuat verificări în fondul forestier.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul activităţilor efectuate în cadrul dosarului penal întocmit săptămâna trecută, după ce au fost constatate infracţiuni silvice.

Astfel, poliţiştii sprijiniți de cei din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și criminaliști de la Poliția  orașului Vișeu de Sus au efectuat percheziţii domiciliare la locaţii situate în Poienile de sub Munte şi Ruscova.

Ulterior, existând suspiciuni de distrugere a unei mărci aplicată cu dispozitiv silvic, în mod ilegal, poliţiştii împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Maramureș și Garda Forestieră Cluj au efectuat activități de cercetare în fondul forestier.

În acest mod au fost depistate 91 cioate, marcate în mod ilegal şi 45 de arbori pe picior, care purtau aceeași amprentă silvică și vopsea aplicate în mod ilegal.  

În urma activităţilor poliţiştii au ridicat instrumente de marcare silvică, vopsele, documente şi înscrisuri de natură a proba activitatea infracţională.

Sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vișeu de Sus, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More