Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Sălaj. Aduceau droguri de risc din Italia

0 50

diicot bcco perchezitii

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare, având suportul de specialitate al SRI – Direcția Județeană de Informații Satu Mare, au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia – România.

În data de 20 august 2014 au fost declanșate în mod simultan 22 de percheziții în județul Satu Mare, județul Sălaj și în municipiul București, la domiciliile unor persoane suspectate atât de trafic internațional de droguri de risc, cât și de comercializarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare.

La operațiune au participat și polițiști specializați în lupta antidrog din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și București, SCCO Sălaj, polițiști din cadrul IPJ Satu Mare și IPJ Bihor – Serviciul de Acțiuni Speciale și ofițeri criminaliști, precum și agenți și ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare Detașamentul 1 Mobil.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 10 gr. Cannabis,15 gr. hașiș,159 de plicuri cu pulbere albă, 1010 gr.pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice, diferite sume de bani. Totodată au fost identificate și două culturi de cannabis (una indoor și una outdoor – conținând 9 plante de cannabis).

Din probele administrate în cauză, rezultă suspiciunea rezonabilă că gruparea e formată din 17 membri, între care se află și un bărbat cu dublă cetățenie – germană și italiană, suspectat de aducerea drogurilor din Italia în România.

Procurorii DIICOT – BT Satu Mare au emis 22 de mandate de aducere care au fost puse în executare de forțele polițienești implicate, în prezent membrii grupării fiind audiați de către procurori.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More