Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Vișeu de Sus. S-au ridicat arme letale și nu numai

0 116

Ieri, 3 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei din Vișeu de Sus și Borșa, au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza oraşului Vişeu de Sus, la locuinţele și dependințele a patru bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni.

În urma percheziţiilor efectuate, transmit cei de la IPJ Maramureș, poliţiştii au identificat, ridicat şi indisponibilizat două arme letale și 526 cartuşe aferente armelor letale deţinute ilegal.

Totodată oamenii legii au mai ridicat cinci capcane metalice ilegale, peste 100 kg de carne şi produse de carmangerie de vânat, şase panoplii cu trofee de cerb, patru coarne de căprior, coarne de cerb nepereche, un cuier tip panoplie cu patru picioare de căprior, un craniu de urs complet, un craniu de mistreț fără colți, un fazan, două trofee de mistreț complete, 28 colți mistreți și cervidee, 100 bucăţi tuburi de cartușe cu glonț cu capsele percutate, de diferite mărci şi calibre.

Lista a continuat cu două dispozitive artizanale folosite pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, trei lunete, 1000 buc alice de diferite calibre pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, 12 articole pirotehnice şi alte bunuri deținute ilegal.

De asemenea, în urma verificărilor oamenii legii au constatat faptul că cei patru bărbaţi nu sunt autorizaţi pentru a deține, purta și folosi arme și muniții de nicio categorie.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic, și orice operațiune cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More