Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Cluj și alte județe într-un caz de evaziune cu prejudiciu de 22 de milioane de lei

0 40

perchezitii dna jandarmerie

Peste 200 de polițiști au efectuat în această dimineață percheziții la persoane și firme care ar fi efectuat tranzacții artificiale cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale și au provocat astfel un prejudiciu de 22 de milioane de lei.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 105 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Ilfov, Argeș, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanța și Vâlcea și pun în executare 60 de mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală”, informează un comunicat al DGPMB.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 — 2013, suspecții au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantomă, și au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, derulând tranzacții artificiale care nu au un conținut economic și nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obișnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Potrivit anchetatorilor, la Cluj au fost efectuate percheziții la domiciliile a trei oameni de afaceri, administratori ai unor societăți comerciale implicate în acest caz de evaziune fiscală.

Cei trei afaceriști clujeni au calitatea de suspecți în acest dosar. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Sectorului 5 Poliție, pentru audieri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More