Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Cluj și în alte zece județe. Sunt vizate firme care se ocupă cu reciclarea deșeurilor

0 43

La această oră, Poliția Română efectuează 59 de percheziții, în București și 11 județe, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi evidențiat operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro.

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, efectuează 59 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Cluj, Constanța, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Vâlcea, Vrancea și Tulcea.

Perchezițiile se efectuează la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile și locuințele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

La acțiune participă și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale, Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale — I.G.P.R, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție ale județelor Argeș, Brăila, Cluj, Constanța, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Prahova, Vâlcea, Vrancea și Tulcea.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și fals în declarații în formă continuată, comise în legătură cu activitatea de reciclare a deșeurilor de ambalaje reglementată de Directiva 94/62/CE/1998 a Parlamentului European și a Consiliului.

Potrivit Directivei statele membre sunt obligate să ia măsuri pentru a preveni producerea deșeurilor de ambalaje, să stabilească sisteme de returnare, colectare și recuperare a deșeurilor și să elaboreze sisteme de informații (baze de date) privind ambalajele și deșeurile de ambalaje care să permită monitorizarea punerii în aplicare a obiectivelor acesteia.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada 2012-2014, reprezentanții operatorilor licențiați și reprezentanții unor societăți cu care acești operatori licențiați ar fi încheiat contracte de prestări servicii, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care ar fi denaturat realitatea îndeplinirii acestor obligații.

Înregistrarea și declararea acestor operațiuni ar fi facilitat operatorilor licențiați obținerea vizei anuale necesare funcționării acestora și ar fi condus la sustragerea de la plata obligațiilor fiscale.

De asemenea, s-a stabilit că ar fi fost evidențiate operațiuni fictive de reciclare a aproximativ 120.000 de tone de deșeuri de ambalaje, pentru care obligațiile fiscale sunt de peste 54.000.000 de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More