Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Cluj: Sunt vizate persoane care au exploatat ilegal zăcăminte de aur

0 59

Nu mai puțin de 64 de percheziții au fost efectuate în această dimineață la persoane bănuite de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență, furt și spălare de bani.

160 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Cluj și Bihor, au efectuat 64 de percheziții în județele Alba (59), Mureș (3), Cluj (1) și Bihor (1), la domicilii și la sediile unor societăți comerciale.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență, furt calificat și spălare de bani.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizație, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare.

Acestea ar fi sustras, prelucrat și comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanții, fără returnarea sumelor de bani împrumutate.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More