Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Cluj. Sunt vizate persoane și firme bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

0 45

Polițiștii au efectuat în această dimineață nouă percheziții la sediul unor firme și la domiciliile unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciul de peste 3.500.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române, vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

La data de 18 mai a.c., polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 9 percheziții la sediul unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane, bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Acțiunile se desfășoară în municipiul București și în județele Prahova, Ilfov și Cluj, se arată în comunicatul IGPR.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 — 2016, cei în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, format din 6 firme, prin intermediul cărora ar fi înregistrat în contabilitate și ar fi declarat operațiuni fiscale nereale, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor.

Ulterior, pentru a disimula proveniența sumelor rezultate, persoanele bănuite ar fi efectuat numeroase transferuri bancare, urmate de retrageri imediate de numerar sau de rularea banilor prin mai multe conturi bancare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 3.500.000 de lei.

5 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La percheziții participă și jandarmi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More