Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Dej, Geaca, Sic și în alte 15 locații din județul Cluj într-un dosar privind mafia lemnului – FOTO/VIDEO

0 366

La această oră, polițiști din Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalități Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, efectuează 156 de percheziții domiciliare, în 24 de județe și Municipiul București, la un grup de persoane bănuite de implicare în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat.

În județul Cluj au loc percheziții în 18 locații, după cum urmează: Cluj-Napoca 5, Dej 2, Gilău 1, Florești 1, Sic 4, Căpușu Mare 2, Geaca 1, Petreștii de Jos 3.

La data 03 februarie a.c., peste 430 de polițiștii din cadrul I.P.J. Mureș, sprijiniți de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale și Direcției de Investigare a Criminalități Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, desfășoară 156 de percheziții în 24 de județe și Municipiul București.

Perchezițiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie 2015 — ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăți și alte persoane din județele Mureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăți, cu sediul în județul Mureș, avize secundare de însoțire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăți comerciale de profil, de pe raza a 24 de județe din țară.

Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor și prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro.

http://youtu.be/hBWPmfmYxNg

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More