Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziţii la locuinţele unor suspecţi de deţinere ilegală de arme şi contrabandă cu arme

0 185

ARME

În baza unei autorizaţii emisă de către Judecătoria Vişeu de Sus, ieri 10 iulie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele şi casele de vacanţă a doi suspecţi de deţinere ilegală de arme şi a unui suspect de contrabandă cu arme.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate mai multe arme si muniţii letale şi neletale astfel: o armă letală cu glonţ, având montat un încărcător în care s-a găsit un cartuş cu glonţ calibru 5,6mm, având capsa nepercutată şi o armă de tir cu aer comprimat şi muniţie aferentă armei precum şi două cartuşe, unul pentru pistol mitralieră, iar cel de-al doilea pentru pistol TT, 25 gr. pulbere (praf de puşcă) şi patru capse de iniţiere pentru confecţionarea cartuşelor de vânătoare.

Cu privire la arma letală, verificările efectuate de poliţişti au relevat că unul dintre suspecţi, în cursul lunii septembrie 2012, a introdus ilegal în ţară arma letală, ascunsă în bagajele personale.

Armele şi muniţia au fost ridicate în vederea confiscării iar faţă de cei trei suspecţi, P.F de 28 de ani, P.I. de 60 de ani şi M.D. de 34 de ani, toţi din Vişeu de Jos, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive, deţinerea sau portul fără drept de arma neletală din categoria celor supuse autorizării.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

foto: arhivă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More