Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Mica, au fost ridicate aproximativ 3.500 de ţigarete şi aproape un kilogram de tutun

0 40

perchezitii-mascati-diicot-dna

Ieri, în urma unei percheziţii şi a mai multor controale, au fost ridicate aproximativ 3.500 de ţigarete şi aproape un kilogram de tutun.

La data de 31 martie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru descoperirea activităţilor din domeniul contrabandei cu țigări. S-a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat prin desfăşurarea de operaţiuni comerciale ilicite, fără evidenţierea tranzacţiilor derulate.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au efectuat o percheziţie domiciliară în comun Mica, la locuinţa unei femei, bănuită că ar fi comercializat ţigări de contrabandă. Produsele accizabile sunt susceptibile a proveni de pe raza judeţului Suceava.

În urma percheziţiei efectuate la persoana în cauză, de 61 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au ridicat aproximativ 1.800 de ţigarete netimbrate, deţinute fără documente legale de provenienţă.

Cercetările continuă în cauză pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86/2006 privind deţinerea, transportul, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia.

Ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea ţigaretelor, prejudiciul urmând a fi stabilit de către reprezentamţii Direcţiei Regional Vamale Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More