Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Primăria Baia Mare. Cătălin Cherecheș în atenția DNA – ACTUALIZARE

0 258

catalin chereches

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Cluj au făcut în această dimineață percheziţii la Primăria Baia Mare. Procurorii anticorupţie au descins, marţi, la sediul Primăriei Baia Mare şi al trustului de presă eMaramureş. Anchetatorii fac verificări cu privire la relaţia dintre administraţia locală şi trustul eMaramureş (radio, TV şi site), existând suspiciuni că între primarul Cătălin Cherecheş şi trustul local de presă s-ar fi făcut o tranzacţie suspectă. De altfel, edilul din Baia Mare a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Percheziţiile procurorilor vizează un dosar în care este cercetat primarul Cătălin Cherecheş. Ancheta procurorilor îl vizează pe edilul din Baia Mare, au precizat surse judiciare pentru gândul.info.

Potrivit legislaţiei, primarul Cherecheş va fi audiat la sediul DNA din Baia Mare.

”În cursul anilor 2011 – 2013, învinuitul Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, a pretins şi primit sume de bani cu titlu de foloase necuvenite de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a favoriza aceste societăţi comerciale în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor cât şi pe parcursul derulării acestora.

De asemenea, în perioada februarie – mai 2013, învinuitul Cherecheş Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali a două societăţi comerciale. Concret, în cursul lunii mai 2013, în scopul achiziţionării unei licenţe pentru un post de televiziune, învinuitul Cherecheş Cătălin a făcut demersuri pentru modificarea acţionariatului celor două firme astfel încât apropiaţii săi să devină acţionari şi/sau administratori ai acestor societăţi comerciale”, precizează procurorii DNA Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More