Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la societăți comerciale din Cluj, Brașov și Alba în cazuri de delapidare și spălare de bani

0 28

perchezitii

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brașov au efectuat în această dimineață 17 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

La data de 3 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Brașov, cu sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Alba și Cluj, au efectuat 17 percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

6 percheziții au fost efectuate la locuințele unor persoane din localitățile Jibert, Lisa și Făgăraș, județul Brașov, iar 11 la sediile unor societăți comerciale implicate în circuitul financiar contabil și comercial creat și utilizat de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunilor.

În urma acestor activități, 11 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2010, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, format din 6 persoane, în scopul inițierii și coordonării unui circuit evazionist prin intermediul unor societăți comerciale de pe raza județelor Brașov, Alba și Cluj.

”Societățile ar fi fost controlate direct sau prin interpuși de membrii grupării, aceștia urmărind sustragerea de la plata obligațiilor fiscale generate de activitățile economice desfășurate prin intermediul societăților în cauză.

Persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de mărfuri și prestări servicii de la firme de tip fantomă, generând astfel cheltuieli nereale. Plățile efectuate către firmele fantomă pentru achizițiile fictive erau transferate prin circuite bancare către alte firme, fiind ulterior retrase în numerar”, se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 3.850.000 de lei, reprezentând T.V.A. și impozit pe profit sustras de la plată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare și spălare de bani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More