Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la Spitalul Județean Cluj într-un dosar de trafic de influență

0 194

spitalul_cluj_48349700

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, precum și la mai multe adrese din județ, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Printre persoanele vizate se numără soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş.

Soția parlamentarului este suspectată de trafic de influență. Mihaela Cordoș ar fi promis locuri de muncă în instituții publice din Cluj pentru opt persoane, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 800 și 1.500 de euro.

Mihaela Cordoș ar fi promis posturi de jurist sau asistent medical la Spitalul județean din Cluj și la Inspectoratul Școlar din județ, instituții în care susținea că are influență prin intermediul soțului său.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Mihaela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul ei şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Petru Şuşcă, a confirmat, joi, corespondentului MEDIAFAX că la instituţia pe care o conduce au loc percheziţii, precizând că acestea sunt la Serviciul de Resurse Umane şi adăugând că, oficial, nu a fost informat despre acest lucru.

“Eu sunt acum la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii, dar am auzit că sunt percheziţii la Spitalul Judeţean, la Resurse Umane. Oficial, nu am fost informat, nu ştiu cum sunt legile, în mod normal cred că ar trebui să mi se aducă la cunoştinţă şi oficial că se fac percheziţii”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Petru Şuşcă.

Conform declaraţiei de avere a senatorului Alexandru Cordoş, soţia sa, Mihaela Cordoş, vizată în acest caz, este angajată la Serviciul de Resurse Umane al Spitalului Judeţean Cluj.

Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaela Lucia Cordoş a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş.

Conform sursei citate, în perioada 2013 – decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoş a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului.

Mai exact, soţia senatorului se lăuda că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Ea promitea că, în schimbul bunurilor, vor obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.

Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj Napoca. Promisiunea a venit în condiţiile în care femeia a afirmat că soţul ei, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.

Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca.

Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More