Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la suspecții de trafic cu produse cu efect psihoactiv în Cluj și Sălaj

0 279
Foto: Arhiva

Un laborator folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora, peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic” şi 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, au fost descoperite astăzi de poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Alba, în urma a 11 percheziţii efectuate la mai mulţi suspecţi de trafic de droguri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O..T. – Serviciul Teritorial Hunedoara, au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul, prepararea şi distribuirea de produse de tip „etnobotanic”.

Astfel, pentru probarea activităţii infracţionale, în cursul zilei de azi, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 11 percheziţii domiciliare, din care patru în Hunedoara, şase în Cluj şi una în Sălaj.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că „etnobotanicele” erau importate din Spania, iar într-un laborator din Cluj Napoca erau porţionate şi ambalate după care, membrii reţelei le distribuiau în peste 20 de judeţe ale ţării, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit laboratorul folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora (blendere, mixere, spatule, cântare electronice şi balanţe), peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic”, 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, precum şi importante sume de bani susceptibile a proveni din traficul de droguri.

16 persoane suspecte au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Hunedoara pentru audieri şi luarea legale ce se impun.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More