Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții la traficanții de droguri și la Bistrița. Ce au găsit anchetatorii – FOTO

0 184

După ce în urmă cu o zi polițiștii clujeni au destructurat o rețea de traficanți de droguri care acționa pe raza județului, joi a venit rândul polițiștilor bistrițeni să facă percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 36 de percheziții domiciliare în Bistrița-Năsăud și în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. 35 de persoane urmează a fi conduse la audieri.

La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

La activități au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din Cluj, Mureș, Maramureș,Sălaj, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi.

De asemenea, au fost puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi prezentate la audieri și dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieșit că, la începutul anului 2016, a fost constituit un grup infracțional, cu scopul de a comercializa tinerilor și adolescenților, din municipiul Bistrița, substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate rezină de cannabis, cannabis, substanțe cu efecte psihoactive cunoscute sub denumirea de ,,sare de baie”, cântare de înaltă precizie, plicuri zyp-lock cu urme de substanțe pulverulentă și diferite obiecte cu urme de substanță vegetală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La Cluj, 6 persoane reținute

2 kilograme de cannabis, plicuri cu substanţe psihoactive, un pistol, peste 13.000 de lei şi 600 de euro, au confiscați de poliţiştii de combatere a criminalității organizate și de procurorii D.I.I.C.O.T. din Cluj, în urma a 7 percheziții.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au destructurat o reţea infracţională specializată în trafic de droguri.

Membrii grupării, bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, ar fi procurat, în perioada 2015-2017, din Spania, prin intermediul unei societăţi de curierat, droguri de risc, pe care le-ar fi comercializat.

La data de 1 martie, poliţiştii și procurorii au efectuat 7 percheziţii în localităţile Turda şi Floreşti, la domiciliile persoanelor bănuite.

De asemenea, au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere şi au fost citate, în calitate de martor, 35 de persoane.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de cannabis, 25 de plicuri cu substanţe psihoactive pulverulente, 6 plicuri cu substanţe psihoactive vegetale, 155 de plicuri cu urme de substanţe psihoactive vegetale, 2 cântare, un pistol, 13.300 de lei şi 615 euro.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive.

Potrivit IPJ Cluj, au fost reţinute, pentru 24 de ore, 6 persoane. Față de acestea, urmează a fi dispuse alte măsuri preventive.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More