Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Maramureș: Descinderi la membrii unei rețele specializate în contrabanda cu țigări – VIDEO

0 323

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației și lucrători din cadrul  D.G.A. – S.J.A. Maramureș, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj și Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Operațiuni Speciale – S.O.S. Maramureș, au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în diferite localități de pe raza județului Maramureș, în cadrul unei acțiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracționale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de proveniență ucraineană.

În anul 2015, polițiști de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației împreună cu lucrători din cadrul D.G.A.-SJA Maramureș, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au demarat activități de monitorizare a unei grupări infracționale organizate formată din mai multe persoane, cetățeni romani și ucraineni, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale, în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locații şi comercializarea lor către diferiți clienți.

În urma monitorizării activității infracționale, a rezultat faptul că membrii grupării au introdus ilegal în tară, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmației, mai multe cantități de țigări de proveniență ucraineană, din care peste 18.800 pachete de țigări au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră în urma unor acțiuni punctuale.

In data de 23.05.2017, începând cu ora 6.00, polițiștii de frontieră împreună cu ofițeri din cadrul D.G.A. – S.J.A. Maramureș, sprijiniți de lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj și Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș, delegați de procurorul D.I.I.CO.T., au descins la 11 adrese aparținând membrilor grupării, pe raza localităților de frontieră Sighetu Marmației, Tisa și Lunca la Tisa, din jud. Maramureș. De asemenea, a fost executată și o percheziție asupra unui autoturism în care au fost observate mai multe baxuri cu țigări.

În urma acțiunii au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării peste 15.712 pachete de țigări de proveniență ucraineană în valoare de 143.000 lei, peste 57.000 de lei și 8.900 euro, 33 de telefoane mobile și 28 de cartele de telefonie mobilă pentru rețele ucrainene și un autoturism marca BMW folosit la transportul țigărilor de contrabandă.

În cadrul acțiunii, polițiștii de frontieră au pus în executare 11 mandate de aducere, persoanele vizate fiind aduse pentru audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

În prezent procurorii D.I.I.CO.T. și polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației, împreună cu lucrători din cadrul D.G.A. – S.J.A. Maramureș, desfășoară activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În cadrul acțiunilor s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Operațiuni Speciale – S.O.S. Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More