Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții în Maramureș la persoane bănuite de infracțiuni economice în mafia lemnului

0 26

perchezitii-politisti

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat în această dimineață 37 de percheziții domiciliare și au pus în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 760.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat azi 37 de percheziții la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Perchezițiile au fost efectuate la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane cu domiciliul pe raza județelor Alba (12), Neamț (11), Suceava (8), Maramureș (5) și Satu Mare (1).

De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni, acestea urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

În cauza investigată de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor — I.P.J. Alba există suspiciunea că, în perioada 2012 — 2014, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Alba ar fi exploatat și achiziționat masă lemnoasă, fără forme legale, pentru care ar fi folosit documente fictive, provenite de la societăți comerciale de tip ‘fantomă’.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată mai multor mari procesatori de material lemnos. Prin aceste operațiuni ilegale s-ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 766.342 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More