Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții și descinderi în județul Cluj. 25 de persoane audiate, trei reținute

0 1.310

Doisprezece percheziții au avut loc pe raza mai multor județe, printre care și Cluj. Ținta a fost un grup infracțional organizat specializat în șantaj și înșelăciune.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Galați au efectuat, la data de 23 octombrie, doisprezece percheziții în municipiul București și județele Cluj și Teleorman. Perchezițiile au vizat locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune.

Din ultimele informații se pare că în perioada iulie 2017 – octombrie 2018, membrii grupării, prin folosirea de nume sau calități fictive, ar fi înșelat mai multe persoane, cu ocazia contractării și efectuării unor lucrări de construcții, la imobilele acestora. Astfel, părțile conveneau un preț al lucrării, ce ulterior era modificat de către constructor, în sensul majorării lui în mod injust, sub pretextul nerealizării corespunzătoare a lucrărilor și a necesității refacerii acestora.

În situația în care victimele nu erau de acord să plătească prețul cerut, pentru intimidarea acestora, membrii grupării ar fi recurs la amenințări directe, agresivitate în limbaj și comportament, precum și refuzul de a părăsi imobilul. Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracțională, este de aproximativ 120.000 de lei și 21.650 de euro.

În urma acțiunii, 25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 53 ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea s-a desfășurat și cu ajutorul polițiștilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti,  Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale-I.G.P.R., brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Braşov și Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More