Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții și în Sălaj pentru destructurarea unui grup specializat în trafic de migranți

0 546

În urma mai multor percheziții pe raza unor județe printre care și Sălajul, polițiștii de combatere a criminalității organizate, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au reușit destructurarea unui grup infracțional specializat în traficul de migranți asiatici.

Conform AGERPRES, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi de origine asiatică.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, au efectuat 7 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în traficul de migranţi de origine asiatică. Aceste percheziții s-au derulat și pe raza județului Sălaj, dar și în judeţele Braşov și Harghita. Percheziții au avut loc și în municipiul Bucureşti.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, înscrisuri şi medii de stocare, iar 5 persoane, trei cetăţeni vietnamezi şi doi români, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Braşov.  Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cetăţenii vietnamezi ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranţi, grup la care ar fi aderat şi cetăţenii români.

Persoanele din Vietnam, cu sprijinul unor conaţionali, ar fi recrutat alţi cetăţeni vietnamezi, intraţi legal pe teritoriul României, în baza unor avize de muncă, cetăţeni care doreau să ajungă în mod ilegal în state din spaţiul Schengen, precum Ungaria, Cehia şi Germania.

Aceştia s-ar fi ocupat de recrutarea, transportul şi cazarea migranţilor în diferite localităţi din zona de vest a României şi, ulterior, ar fi stabilit de comun acord cu un alt membru al grupării, cetăţean român, data la care ar fi urmat să aibă loc preluarea lor şi trecerea frauduloasă a frontierei.

Migranţii ar fi fost ascunşi în spaţiul de dormit al unui autocar ce efectua curse regulate pe ruta Odorheiu Secuiesc – Budapesta. Pentru a ajunge în ţările de destinaţie, fiecare migrant ar fi plătit între 6.000 şi 7.000 de dolari, bani care ar fi fost împărţiţi între membrii grupării. Cetăţenii români implicaţi ar fi primit, pentru fiecare migrant, 300 de euro.

Persoanele de cetăţenie vietnameză au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de cei români s-a dispus măsura controlului judiciar.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More