Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Percheziții și persoane reținute la Iara pentru infracțiuni silvice în Băișoara

0 116

Polițiştii au efectuat trei percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală şi  furt de arbori dintr-o pădure din Băișoara, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 100.000 de lei. Au fost ridicate motofierăstraie, atelaje cu tracțiune animală și alte bunuri, iar 6 persoane au fost reținute pentru infracțiuni silvice.

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj- Secția 9 Poliție Rurală Turda au efectuatazi, 4 octombrie, trei percheziţii domiciliare pe raza comunei Iara, la locuințele a 7 persoane, bănuite de tăiere ilegală şi furt de arbori.

”Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada aprilie 2016 – septembrie 2017, cei în cauză, cu vârste între 17 și 31 de ani, din comuna Iara, ar fi tăiat şi sustras material lemnos, dintr-o pădure din localitatea Băișoara”, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 100.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 6 motofierăstraie mecanice, un fierăstrău manual, 6 atelaje hipo, special amenajate pentru transportul buştenilor, precum și chingi, lanţuri și material lemnos.

Polițiștii au pus în executare 8 mandate de aducere, iar faţă de 6 persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de mâine, cei reținuți vor fi prezentați magistraților, cu propuneri de măsuri preventive.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More