Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pericol de explozie lângă Cluj. Un tren marfar a deraiat, iar trei vagoane cu motorină s-au răsturnat

0 63

Un tren marfar încărcat cu motorină a deraiat în această dimineață pe raza localității Valea Florilor din Județul Cluj,

Potrivit primelor informații reiese faptul că accidentul feroviar s-a produs în acestă dimineață în jurul orei 07:00. În urma apelului la 112, mai mult echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, fiind un pericol mare de explozie, datorită faptului că din cele trei vagoane cisternă se scurg cantități mari de motorină.

Traficul feroviar între Câmpia Turzii și Cluj Napoca este întrerupt în aceste momente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat pentru Mediafax că s-au răsturnat trei vagoane, unul fiind poziţionat perpendicular pe şinele de cale ferată.

„Din două vagoane răsturnate s-au constatat scurgeri de combustibil, dar s-a reuşit să se oprească scurgerea, iar la cel de-al treilea vagon se intervine pentru oprirea scurgerii motorinei. Nu există pericol de explozie. ISU Cluj a deplasat la locul intervenţiei două autospeciale. Trafiul feroviar este blocat pe ambele sensuri între Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii”, a spus Biriş.

El a precizat că trenul marfar avea în componenţă 18 vagoane încărcate cu diverşi combustibili.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat că în urma deraierii marfarului au fost afectate două trenuri locale de călători.

„Am luat măsuri şi asigurăm transbordarea călătorilor cu autobuze la Cluj-Napoca şi Câmpia Turzii pentru a-şi putea continua drumul, iar pentru navetişti le punem la dispoziţie garnituri de tren de la Cluj spre Boju. La locul deraierii se intervine pentru ridicarea vagoanelor”, a spus Brânzan.

Din cauza deraierii acestuia, circulația feroviară între cele două municipii a fost întreruptă la km 194, la intrarea în stația Valea Florilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More