Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pericol de inundații în această noapte în Maramureș și Bistrița-Năsăud

0 44

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis în această seară o avertizare de tip cod galben cu privire la riscul producerii de inundații în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Potrivit avertizării, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundați locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe unele râuri din bazinele hidrografice ale râurilor Someșul Mare, Vișeu și Iza aferente județelor Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Vaser, Ruscova, Sălăuța, Ilva și Rebra.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis în cursul zilei de azi coduri galbene și portocalii de ploi torențiale în aproape toată țara, de căderi masive de ploaie fiind afectate și județele amintite.

Conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 19 septembrie, ora 15:00 — 21 septembrie, ora 10:00, se vor produce viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More