Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pericol de inundații în Bistrița-Năsăud. Mai multe cursuri de apă au debite mărite

0 1.599

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud desfășoară joi, încă de la primele ore ale dimineții, activități de organizare a structurilor de intervenție din județ, în contextul creșterii debitelor pe cele mai importate cursuri de apă din județul Bistrița-Năsăud.

Până la ora acestei informări, nu au fost înregistrate solicitării din partea populației privind situațiile de urgență generate de creșterea cantităților de precipitații înregistrate în ultimele ore.

Pe raza localității Magura Ilvei drumul este inundat pe doua porțiuni (aceleași locații ca în urma cu doua săptămâni), circulația rutiera se desfășoară cu dificultate, echipaje de politie asigura masurile specifice în zona, iar la nivelul ISU Bistrita – Nasaud s-a luat decizia direcționarii in zona a unui echipaj de pompieri militari cu o motopompă de capacitate mărită.

Prefectul județului Bistrita-Nasaud, domnul Teofil Cioarba și inspectorul șef al ISU Bistrița – Năsăud, domnul colonel Suciu Tudor Mihai au monitorizat situația operativă din teren, în localitățile tranzitate de raurile ale căror debite au înregistrat creșteri semnificative și au luat masurile care se impun pentru mobilizarea autorităților locale, prin serviciile voluntare pentru situații de urgență, precum și a instituțiilor care au atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

La nivelul ISU Bistrița-Nasaud, efectivele de pompieri militari sunt pregătite, cu tehnica de interventie specifica, să intervina pentru soluționarea tuturor solicitărilor punctuale care pot veni din partea cetățenilor județului Bistrița-Năsăud.

Reamintim cetățenilor de importanta consultării platformei www.fiipregatit.ro, secțiunea inundații, unde pot fi găsite toate informațiile cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea inundațiilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More