Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pericol într-un bloc din Dej. A vrut să-și dea foc la apartament, zicând că-i posedat de diavoli – FOTO/VIDEO

0 81

Polițiști, pompieri și paramedici au fost puși la treabă duminică seara de un bărbat de 38 de ani din Dej, cunoscut cu probleme psihice. 

Acesta este un ”client” mai vechi al polițiștilor dejeni, dar și al paramedicilor SMURD sau al medicilor de la secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Dej, având deja la activ mai multe cazuri în care a pus autoritățile pe jar, fiind chiar internat în spital pentru scandalurile provocate.

Duminică seara, dintr-un oarecare motiv, bărbatul și-a ieșit din nou din fire. Vecinii lui sunt obișnuiți cu zgomotul și scandalul pe care-l produce frecvent, însă duminică seara ”circul” a luat amploare, după ce bărbatul a dat foc la mai multe haine și obiecte din casă.

Fumul înecăcios a ajuns și pe casa scării dar și în casele vecinilor, care au sunat la 112. În tot acest timp, scandalagiul a început să arunce cu diverse obiecte de pe geamul apartamentului de la etajul 1, unul dintre obiecte fiind aproape să o lovească în cap pe o femeie care tocmai trecea prin zonă.

”Nu e sănătos la cap. Mereu face scandal, sparge ușile și alte celea prin casă, dă foc la tocul ușilor că zice că-s posedate de diavol. A aruncat pe geam, aici jos, cu o boxă și un receiver din ăla mare, de era să-i dea în cap la o femeie. Și-a aprins hainele în casă, de a venit fumul până la mine la etajul trei”, ne-a relatat o femeie care locuiește cu individul în același bloc.

Cei care locuiesc cu el pe scară spun că au făcut numeroase solicitări și demersuri pentru ca autoritățile să intervină, deoarece se tem pentru viața lor și sunt terorizați psihic de acest bărbat.

”E bolnav mintal. Distruge blocul, distruge oamenii, a spart ușa de la intrare, și-a spart tot prin casă, tot felul de nebunii. Și autoritățile nu-i fac nimic. De patru ani de zile ne luptăm. A fost o dată internat un an și ceva după care i-au dat drumul și a venit înapoi. E bolnav psihic, ar trebui să ia medicamente, dar nu ia, că bea. A bătut-o și pe mamă-sa, dar și mă-sa-i la fel ca el. Să vedeți cum îi arată apartamentul. Tot e spart, tot e ars. Nu e prima dată când dă foc la diverse obiecte și haine, când aruncă cu lucruri pe geam, televizoare, boxe, casetofoane, laptop-uri sau naiba mai știe”, ne-a declarat administratorul blocului.

Vecinii bărbatului par neputincioși în fața pericolului care locuiește cu ei în bloc. Spun că au trimis adrese și la Primăria Dej, la Serviciul de Asistență Socială, însă n-au primit niciun răspuns, deși legea prevede un termen de 30 de zile pentru soluționarea solicitărilor.

”Vin, îl duc, dar peste maxim cinci zile e înapoi, că-n spital nu-l pot ține. Suntem terorizați toți vecinii. E bolnav psihic și e sub tratament, dar nu-și ia medicamentele, nu-și ia tratamentul. Și-a dat foc la multe lucruri din casă, se duce în beci și aprinde lumânări că zice că-i Dracul în beci. Prin casă vede numai demoni. Și-a aruncat icoane și tablourile pe geam, televizorul de nu știu câte ori și câte și mai câte. Dar și polițiștii ce să-i facă? Ar trebui să fie dus la un ospiciu, unde să fie ținut sub pază și sun tratament și să nu-i mai dea drumul în libertate. Ăsta ne dă în cap cât de repede dacă-l mai lasă ăștia liber”, a povestit un bărbat care locuiește în aceeași scară.

Autospeciala de stingere a incendiilor a Detașamentului de Pompieri Dej nu a trebuit să intervină, incendiul minor fiind lichidat în scurt timp de cei care au ajuns primii la fața locului. Până la urmă, polițiștii și paramedicii au fost lăsați să intre în apartament, bărbatul fiind urcat în autosanitara SMURD și transportat la Spitalul Municipal Dej.

Acum, administratorul blocului, împreună cu vecinii, așteaptă ca autoritățile să-i scape de teroarea cu care trăiesc de atâția ani. Aceștia spun că este de datoria celor de la Asistență Socială să dispună internarea scandalagiului într-un ospiciu, pentru ca ei să poată trăi în liniște și să aibă pace să locuiască în acel bloc fără să trăiască mereu cu spaima că vecinul lor le poate da în cap sau să le dea foc la locuințe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More