Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Permise reținute și amenzi pentru șoferii clujeni indisciplinați

0 39

Poliţiştii clujeni au fost prezenți și ieri pe principalele artere de circulaţie pentru a fluidiza traficul şi pentru a crește gradul de siguranță rutieră.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au acţionat în 26 iulie a.c. pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri.

Acţiunea s-a axat, cu precădere, pe respectarea prevederilor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, priorități și depășire vehicule, prioritate pietoni.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 17 abateri privind viteza de deplasare,         3 privind neacordare prioritate pietoni, precum şi peste 40 alte abateri, în valoare de peste 16.000 lei.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

BĂRBAT CERCETAT PENTRU PUNEREA ÎN CIRCULAŢIE  SAU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT

 Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat un bărbat care conducea autovehicul pe raza municipiului Cluj-Napoca, deşi autorizaţia de circulaţie provizorie  era expirată.

În 26 iulie a.c., în jurul orelor 11:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului      Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Apahida, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe str. Traian Vuia din Cluj-Napoca, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din 15.05.2016.

În cauză  se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punerea în circulaţie  sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat un bărbat care conducea autovehicul pe raza municipiului Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În 27 iulie a.c., în jurul orelor 02:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului     Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 31 ani, din Cluj-Napoca, care conducea autovehiculul pe strada Calea Someșeni din localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de alcool în aerul expirat peste limita legală.

Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL FĂRĂ A POSEDA PERMIS DE CONDUCERE

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat un tânăr care conducea autovehicul pe raza municipiului Turda, județul Cluj, deşi nu poseda permis de conducere

În 26 iulie a.c., în jurul orelor 18:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au depistat un tânăr de 20 ani, din Turda, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Gheorghe Lazăr din localitate, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More