Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Persoană prinsă în cabina unui utilaj răsturnat. Intervenție dificilă pentru pompierii-SMURD

0 1.017

O persoană a fost prinsă ieri în cabina unui utilaj ce s-a răsturnat pe o coastă abruptă. Pompierii-SMURD au fost nevoiți să intervină cu sisteme hidraulice pentru a elibera victima.

Un utilaj s-a răsturnat ieri, 22 iunie, pe o coastă abruptă de pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Pentru salvarea persoanei prinse înăuntru au intervenit două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă și o motocicletă SMURD.

Se pare că incidentul s-a întâmplat în momentul în care se efectuau anumite manevre pentru depozitarea unor materiale. Bărbatul din cabina a suferit diverse leziuni, printre care o fractură deschisă la mâna dreaptă, căci mâna i-a rămas prinsă între scaunul utilajului și cabină, dar și o un traumatism cranian.

Procedurile de intervenție au fost făcute cu extremă atenție căci exista posibilitatea ca utilajul să se destabilizeze. La finalul intervenției, victima a fost transportată la spital în stare de conștiență.

„Au fost transportate toate echipamentele pentru descarcerare la o diferență de nivel de aproximativ 10 metri, unde se desfășurau operațiunile de intervenție. S-au folosit cilindrii hidraulici cu mare atenție pentru îndepărtarea fiarelor care țineau captiv bărbatul, toate executate cu mare atenție pentru a nu destabiliza utilajul răsturnat. Șoferul utilajului a fost extras în siguranță, de pompieri și echipajul SMURD, a fost stabilizat și apoi transportat la spital în stare de conștiență” au declarat reprezentanții ISU cluj.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More