Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Persoană prinsă în cabina unui utilaj răsturnat. Intervenție dificilă pentru pompierii-SMURD

0 1.004

O persoană a fost prinsă ieri în cabina unui utilaj ce s-a răsturnat pe o coastă abruptă. Pompierii-SMURD au fost nevoiți să intervină cu sisteme hidraulice pentru a elibera victima.

Un utilaj s-a răsturnat ieri, 22 iunie, pe o coastă abruptă de pe strada Frunzișului din Cluj-Napoca. Pentru salvarea persoanei prinse înăuntru au intervenit două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă și o motocicletă SMURD.

Se pare că incidentul s-a întâmplat în momentul în care se efectuau anumite manevre pentru depozitarea unor materiale. Bărbatul din cabina a suferit diverse leziuni, printre care o fractură deschisă la mâna dreaptă, căci mâna i-a rămas prinsă între scaunul utilajului și cabină, dar și o un traumatism cranian.

Procedurile de intervenție au fost făcute cu extremă atenție căci exista posibilitatea ca utilajul să se destabilizeze. La finalul intervenției, victima a fost transportată la spital în stare de conștiență.

„Au fost transportate toate echipamentele pentru descarcerare la o diferență de nivel de aproximativ 10 metri, unde se desfășurau operațiunile de intervenție. S-au folosit cilindrii hidraulici cu mare atenție pentru îndepărtarea fiarelor care țineau captiv bărbatul, toate executate cu mare atenție pentru a nu destabiliza utilajul răsturnat. Șoferul utilajului a fost extras în siguranță, de pompieri și echipajul SMURD, a fost stabilizat și apoi transportat la spital în stare de conștiență” au declarat reprezentanții ISU cluj.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.