Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Persoane identificate și cercetate pentru înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”

0 65

Poliţiştii clujeni au identificat patru persoane bănuite că ar fi înşelat o femeie prin metoda „accidentul”.

La data de 30 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat doi bărbaţi şi două femei, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune, prin metoda „accidentul”.

Din cercetările efectuate, a rezultat că, în cursul lunii iunie a.c., un bărbat condamnat şi încarcerat în prezent, în altă cauză, ar fi contactat telefonic o femeie, pe care ar fi indus-o în eroare cu privire la faptul că mama acesteia ar fi fost rănită într-un accident rutier, pe o trecere de pietoni din Cluj-Napoca.

Bărbatul ar fi solicitat persoanei vătămate suma de 8.000 de lei, sub pretextul că aceasta este necesară pentru operaţia mamei rănite. Femeia a transferat întreaga sumă solicitată prin serviciul poştal, în două tranşe, aceasta fiind ridicată şi folosită în scop personal de către un bărbat şi două femei din judeţul Călăraşi, complici ai bărbatului deţinut în penitenciar.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Poliţia clujeană vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Poliţiştii clujeni vă recomandă:

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More