Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Persoane prinse în afara legii pe șoselele clujene. Un șofer reținut pentru 24 de ore

0 77

Polițiștii clujeni au identificat mai multe persoane care au încălcat drastic codul rutier. Un șofer a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit IPJ Cluj, mai multe persoane au fost depistate în timp ce încălcau regimul de circulație pe drumurile publice. Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au reținut pentru 24 de ore un conducător auto depistat în trafic sub influența alcoolului.

Cel în cauză, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Dărmăneşti, județul Suceava, a fost depistat în data de 27 iulie, în jurul orei 05:00,  în timp ce conducea un autoturism pe strada 21 Decembrie 1989 din municipiul Cluj-Napoca, cu direcţia spre centru.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice. În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Ziua următoare, 28 iulie, în jurul orei 02:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul Rutier, au depistat un bărbat de 33 de ani, din Borșa, județul Maramureș, care a condus autoturismul pe raza municipiului Turda, deși se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită din Codul penal.

Mai multe persoane băute la volan sau fără permis prinse în Huedin

La data de 28 iulie, în jurul orei 05.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un bărbat de 49 de ani, din comuna Săcuieu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai, din oraşul Huedin, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a evidenţiat o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemei în sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită din Codul penal.

În aceeași zi, în jurul orei 04.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un bărbat de 26 de ani, din comuna Bârsana, judeţul Maramureş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ecaterina Varga din oraşul Huedin, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a evidențiat o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită din Codul penal.

Cu o zi înainte, la data de 27 iulie, în jurul orei 22.35, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un bărbat de 52 de ani, cetăţean canadian, care conducea un autoturism pe strada Gării din oraşul Huedin, deşi nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Totodată, la data de 28 iulie, în jurul orei 01.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Cizer, judeţul Sălaj, în timp ce conducea pe raza oraşului Huedin, fără a fi deţinător de permis de conducere.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor un permis de conducere care ar fi fost emis de autorităţile ungare, existând suspiciunea rezonabilă ca acesta să fie fals. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More